måndag 28 november 2011

Fox News-tittare vet mindre om omvärlden

Fox News-tittare vet vem

som byggde Pyramiderna


Källa: SVT 2011-11-23

En ny undersökning av ett amerikanskt universitet slår fast att tv-tittare som följer kanalen Fox News vet mindre om vad som händer i omvärlden än de som inte ser på nyheter överhuvudtaget.

I studien, som utförts i delstaten New Jersey av Fairleigh Dickinson-universitetet, får de tillfrågade bland annat svara på hur de egyptiska och syriska upproren avlöpt.
53 procent av alla tillfrågade vet till exempel att upproret i Egypten i vintras resulterade i ett maktskifte. Var femte tror att upproret inte var framgångsrikt och ungefär var fjärde vet inte. Det universitetet sedan gjort är att jämföra resultaten för hela gruppen med resultat för grupper som tar till sig information på olika sätt.



Fox sticker ut

Och här sticker främst nyhetskanalen Fox News ut, enligt studien. De som uppger att de följer kanalen rapporteras ha en minskad sannolikhet på 18 procent att känna till att protesterna i Egypten resulterade i att Mubarak-eran tog slut jämfört med den grupp av de tillfrågade som inte följer nyheter på tv alls.

- Resultaten visar att det är något med att titta på Fox News som gör att människor är sämre på att svara rätt på de här frågorna än de som inte tittar på nyheter, konstaterar Dan Cassino, professor vid universitetet.

Vilka klarar sig då bäst? Enligt studien så är de amerikaner som läser en rikstäckande morgontidning, som US Today eller New York Times, mer informerade än många andra amerikaner. Bäst insatta är dock de som tittar på tv-kanalernas morgonprogram på söndagarna.

- Söndagarnas morgonprogram tenderar att använda mer tid för varje enskilt ämne än andra program. Och det är mindre sannolikt att programmen hamnar i att folk bara skriker i mun på varandra, menar Cassino, som lakoniskt tillägger:
- Tyvärr har de här programmen mycket färre tittare än "skrikprogrammen".

Occupy Wall Street - höger eller vänster?

Värt att notera i undersökningen är också att tittarna till Fox News ideologiska motvikt i tv-landskapet, vänsterinriktade MSNBC, har svårast att slå fast att Occupy Wall Street-rörelsen utgörs av fler demokrater än republikaner.
---*-*---

Editors notes: Här i landet följer numera media stolt efter FOX i deras eviga korståg i sanningens tjänst. Och sanningen är att om du har 100 miljoner och påstår att en gris kan flyga, så är det ofta sant...



undermattan.blogg
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

1 kommentar:

  1. http://undermattans.blogspot.com/2014/06/russell-brand-mainstreammedias-uppgift.html

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.