söndag 27 november 2011

Hur man bygger en polisstat


2011, Kronofogden och polisen
slog till på motorvägen

Källa: SVT, m fl - 9 juni 2011

Kronofogden i Stockholm har tagit sig ut på vägarna för att driva in skulder. Nu i veckan tog de polisen till hjälp och stoppade bilisterna på Essingeleden - och lyckades beslagta en hel del värdefullt gods.



I början av Juni 2011 genomförde polisen en omfattande trafikrazzia på Essingeleden. Polisens egna bilder visar hur ett 50-tal poliser under sex timmar kontrollerar närmare tusen förare.
-Det är en del av en gemensam EU-strategi och skedde samtidigt runt om i hela Europa.



Det nya är att vi använder oss av profilering där vi tittar efter särskilda beteenden hos förare eller vissa typer av fordon som är mer intressanta för olika typer av brottslighet, säger Christian Agdur, chef för Polisens operativa avdelning.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 
*

- Polisinsatsen var också ett samarbete med Kronofogden som var med på plats.


-Det gör att Kronofogden kan ta värdeföremål i beslag om de anträffar personer som har stora skulder till dem.



De anträffade en förare som hade flera miljoner i skulder där de kunde ta diverse dyra armbandsur, guldlänkar och annat, säger Christian Agdur.


- Skulder för drygt 150.000 kronor kunde drivas in. Till exempel en guldlänk, en klocka värd 80 000, en annan klocka, sex värdefulla ringar och en halskedja fick några förare lämna ifrån sig på plats.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes: Nyligen (oktober 2011) gjorde Försäkringskassan + polisen + tullen en gemensam aktion där man kontrollerade medborgarna vid gränsen. Både den insatsen och insatsen ovan med kronofogden + polisen kan vid första anblicken verka som bra idéer för gemene man.
*
Den som istället verkligen bryr sig om att fundera på vad staten håller på med, inser snart att genom denna typ av insatser så tillhör vi nu tveklöst samma liga som gamla DDR och nuvarande Kina.

Profileringen som det talas om är en import från USA:s militariserade polisverksamhet i storstäder.

Människorättsorganisationer världen över har skarpt kritiserat och dömt ut denna profilering som rasistisk och även enbart inriktad mot den del av befolkningen med låga inkomster.
D v s kungens män jagar de fattiga bönderna på nytt, medan adeln glider skrattande förbi.


FN har stadgar om de mänskliga rättigheterna som även Sverige en gång i tiden skrivit under, även om Svenska regeringen vill glömma det...

Masskontroller av denna typ strider tveklöst mot FN-konventionen om de mänskliga rättigheterna. Där står klart och tydligt att en befolkning inte får utsättas för sådana kontroller. 

Man behöver inte ha mycket fantasi för att se vad denna myndighetsutövning leder till...
*


*

Another great Under Mattan Opinion

undermattan.blogg
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.