onsdag 2 november 2011

SVERIGE MOT PALESTINA och världen


UNESCO = United Nations Educational Scientific and Cultural Organization. 

*

Unescos målsättning:
- Building PEACE in the minds of men and women…

- SVERIGES NYA RÖST I VÄRLDEN:

Svenska Utrikesdepartementet hade velat att Sverige skulle lägga ner sin röst, men…Alliansens fyra partiledare enades om att rösta nej säger Jan Björklund.


– Vi är helt överens om de ställningstaganden vi nu gör, de 4 partierna.


- Vi har naturligtvis diskuterat mellan partierna och landat i denna slutsats.


– De fyra partierna som bildar den Svenska regeringen på folkets mandat har den här uppfattningen, det här ställningstagandet är vi överens om, säger Björklund.

Källa: SR

- Israel till motattack efter palestinskt Unesco-inträde


Källa: FNB-AFP-Reuters Publicerad 1 november 2011 kl. 21:30.
Israel tänker påskynda byggandet av nya bostäder i bosättningarna på Västbanken. Samtidigt tänker Israel avbryta penningöverföringen till de palestinska myndigheterna.



Israel meddelade om planerna dagen efter att FN:s kultur- och vetenskapsorgan Unesco godkände Palestina som medlem. Israel, uppbackat av USA, motsatte sig kraftigt det palestinska medlemskapet.

I de palestinska kommentarerna konstaterades det att Israels agerande försnabbar fredsprocessens undergång. Beslutet att stoppa penningströmmarna beskrevs som omänskligt.

Palestinierna har också ansökt om fullvärdigt medlemskap i FN. Bosättningarna är enligt palestinierna den främsta orsaken till att de inte tror på direkta förhandlingar med Israel. (FNB)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Av nästan 200 röstberättigade länder i Världen motsatte sig följande 14 länder Palestina som fullvärdiga medlemmar i UNESCO:

Australia
Canada
Czech Republic
Germany
Israel
Lithuania
the Netherlands
Palau
Panama
Samoa
Solomon Islands

--Sweden--

United States of America
Vanuatu




Another great Under Mattan Opinion
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.