tisdag 1 november 2011

Sverige röstar NEJ till Palestinierna...

Palestinierna nya medlemmar i

UNESCO!


2011-11-01 Källa: SVT m fl

FN organet Unesco röstade för att ge palestinierna fullt medlemskap i organisationen. Efter starkt motstånd från bland andra USA, som menar att beslutet kan skada fredsprocessen, röstade 107 länder ja. 14 länder, däribland Sverige, var emot, och 52 länder lade ner sin röst.



Palestinierna hoppas att Unesco-omröstningen är ett steg på vägen mot ett fullvärdigt medlemskap i FN.
- Länge leve Palestina, ropade en delegat på franska efter det ovanligt spända mötet i Paris.

Trots att USA hotat dra in sin finansiering av Unesco, närmare 80 miljoner dollar om året, valde alltså FN:s organ för utbildning, vetenskap och kultur att ge palestinierna tillträde. 

Medlemskapet har stark symbolisk betydelse, men innebär inte att Palestina kommer att bli en av FN:s medlemsstater. Den frågan ska tas upp av säkerhetsrådet, och USA kommer där att tveklöst använda sitt veto.

USA anser inte att tidpunkten är den rätta; palestinierna måste först förhandla fram ett fredsavtal med Israel. – Den enda vägen till en palestinsk stat är genom förhandlingar, det finns inga genvägar. Initiativ som detta är kontraproduktiva, sa USA:s Unesco-ambassadör, David Killion.


- Men många i arabvärlden ser omröstningen som ett tecken på USA:s minskade inflytande i världen, och Israels ökade isolering.



 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes: UNESCO = United Nations Educational Scientific and Cultural Organization.  Överst på Unescos hemsida finns deras motto:
*

-Building peace in the minds of men and women...



- Bland de 14 länder i världen som röstade nej till Palestinierna var: Israel, USA, Sweden, Holland och Tyskland.


- Största delen av Jordens övriga befolkning 107+52=159 länder röstade antingen för eller lade ner sin röst.


USA blev besvikna för att allt färre länder nuförtiden gör som Amerika vill och drar därför omgående in hela sitt finansieringsstöd av Unesco, som motsvarar ungefär 22% av Unescos finansiella grund.

Victoria Nuland, US state departments taleskvinna, sa att utbetalningarna till Unesco omgående stoppas. Detta innebär att USA inte betalar ut de planerade $60m dollar som var planerade för november 2011. Vissa röster inom Unesco antyder dock att man klarar sig bra utan USA:s dollar även om ekonomin blir ansträngd.

Man har vant sig att klara sig utan USA tidigare, då både President Ronald Reagan och President George W Bush vid utvalda tillfällen dragit sig ur Unescosamarbetet och inte betalat överenskomna belopp. Det ironiska för USA i beslutet att klippa finansieringen, är att UNESCO är en av få FN-grupper, där den amerikanska agendan finner ett sympatiskt öra utomlands i frågor som rör Israel.

Unesco arbetar aktivt tillsammans med Amerika för att främja tolerans mot Israel och arbetar för att fördjupa förståelsen av förintelsen i de länder där folk inte ens tror att den existerat.
Genom att klippa att finansieringen blir det nu ännu svårare att genomföra den amerikanska agendan vid Unesco.

Agendan handlar inte bara om att skydda viktiga kulturella platser, undervisning av afghanska kvinnor, barn, att lära afghanska poliser läsa, eller utveckla varningssystem för tsunamis. (… Allt enligt Amerikansk propaganda, spela gärna violin när du läser…)



... Egentligen  handlar det mycket  om att skydda staten Israel…

Även USA:s ställning i immaterialrättsliga tvister försvagas i hela världen då Unesco även är ett kontaktnät mellan t ex Amerikanska företag som Google och Apple gentemot Kina och Asien. Intellektuell egendom blir också svårare för USA att försvara utan en stark position i Unesco. För världens alla media-pirater innebär USA:s uteblivna betalningar således ingen större nackdel.

I slutänden innebär också USA:s beslut att inte finansiera Unesco längre, ytterligare en förlust av inflytande och prestige överallt i världen. För naturligtvis har USA tidigare inte betalat en massa pengar till Unesco utan att få något de verkligen ville ha för pengarna.

... Angående Sveriges prestige i världen så så lär den väl inte heller öka..?
*
*
Another great Under Mattan Opinion
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.