lördag 17 december 2011

KUNGABILDER och KAFFEFLICKOR

- Kungabilden var förfalskad?

Än så länge övertygar inte kungabilderna från Mille Markovic allmänheten. Men ett tecken som ändå tyder på att bilderna möjligtvis är äkta är att media på nytt kallat fram sina s.k. ”Experter”.

*
När media vill förmedla substans i ”none-event-händelser” eller bevisa något obevisbart dyker alltid ”Experterna” upp. Expressen har låtit tre framstående specialistföretag inom bildanalys granska bilden, brittiska LGC Forensics i St Neots och Audio Video Forensics Ltd i Stockport samt ett svenskt förtag som av säkerhetskäl krävt att få förbli anonymt.

Vi förutsätter här att Expressen bara lämnat bilden till 2 företag eftersom i denna typ av verksamhet står företagsnamnet för trovärdigheten. (3 låter säkert bättre än 2) Analysföretagen slår fast att den påstådda kungabilden bevisligen är manipulerad i vissa delar.

Bland annat har en ”rec”-symbol och ett kryssikte lagts in i bilden i efterhand, sannolikt för att förstärka känslan av en dold inspelning.
(Detta har naturligtvis ingen som helst betydelse i avseendet om bilden är ”äkta”… Reds anm.)

Företagen reser också allvarliga frågetecken när det gäller mannen på bilden som enligt Mille Markovic ska vara kungen. Audio Video Forensics i Stockport slår fast att det kring ”kungens” ansikte finns ett rektangulärt fält som kan antyda att ansiktet på personen bytts ut.
(Eller så betyder det ingenting alls eftersom transfern från videon kan ha skapat effekten... Reds anm.)


- Iain McArthur på Audio Video Forensics säger; - Bilden har manipulerats.


- Hans slutsats är att det enda sättet att bekräfta dess äkthet och sanningsenlighet är att se och analysera den ursprungliga videofilmen som bilden är tagen ur.

*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*
- UnderMattan.blogg recenserar ”experternas” utlåtande:

:) "Experterna" har inte en susning om bilden är äkta eller falsk. Det går inte att avgöra med underlaget de fått till sin analys. Eftersom ”expertföretagen” vill bli anlitade igen och göra sig förtjänta av sitt arvode så tonar de ner detta något. 

Att använda ordet manipulerad när man avser ljus, kontrast, skärpa eller inklippen av krysset och rec-symbolen är inte vad vanliga människor menar med manipulerad. Om ordet manipulerad skall användas i sammanhanget krävs det att bilden klippts ihop från olika källor eller arrangerats redan i videostadiet.

Kort sagt ordet manipulerad betyder för läsaren att det inte är KUNGEN som tittar på porrshowen. Detta kan som sagt inte ”experterna” avgöra med säkerhet så inget är nytt under solen mer än att Expressen tjänat massor med pengar.

Angående Kungen, så beslöt riksdagen förra veckan efter en hetsig debatt om kungaskandalen, att utreda en ökad insyn i hur kungafamiljen använder sitt årliga mångmiljonapanage.

En mätning från opinionsinstitutet Novus för TV4 visade för bara några dagar sedan att en majoritet av svenskarna vill att kungen ska lämna tronen...

...Det verkar som om Kungens budget för vuxenunderhållning i kaffeflicks-landet håller på att begränsas...


 ...Det finns vissa tecken på att Norrmannen Terje Hellesö också varit inblandad i bildredigeringen... (...något den skarpsynte kanske lägger märke till...)

Bildbegrepp för Dummies.

  • Manipulerad bild: Bildinnehållet har ändrats med avsikt att vilseleda betraktaren i avseende till bildens originalinnehåll. Utförs idag mest i den digitala domänen.

  • Retuscherad bild: Kosmetiska bildförbättringar där bildens kvalitet förbättras för att bättre förmedla budskapet. Utförs idag mest i den digitala domänen.. (ordet manipulera används visserligen här också  men avsikten är ändå först och främst bildförbättring, dölja fel etc...)

  • Arrangerad bild: Bildinnehållet förvanskas redan vid fotograferingen för att t. ex. lura oss att tro saker hänt i verkligheten fast de bara hänt i en fotostudio.

  • +En blandning av ovanstående punkter i all oändlighet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

2 kommentarer:

  1. Ahh ahhh jag är en elefant pappa!
    Charader med Carl Gustaf.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lilla lilla Karl Gustaf ska inte vara här framför kameran så där.
      Vem vet du kanske kommer att ångra dina charader en vacker dag.
      Ahhha haaa jag är en elefant pappaaaa.
      Det var på den skartvita gamla goda tiden med våran lilla lilla Karl Gustav.
      I dag är Karl Gustav lika dan men äldre.
      Charader existerar än i dag.
      Aaah ahhha jag är en elefant pappa!.....

      Radera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.