tisdag 28 februari 2012

Schürrers Pressmeddelande Censurerades av TT 2012


---TT Censurerade Christine Schürrers Pressmeddelande---


Som enda media i Sverige publicerar UnderMattan blogg här Christine Schürrers tidigare censurerade pressmeddelande till TT.
Meddelandet skickades ut 2012-02-21 i samband med att hennes resningsansökan avslagits i Högsta Domstolen.


Pressmeddelandet, som nyligen läckts till oss, kommer enligt uppgift från en bekymrad medarbetare med anknytning till TT. Meddelandet är handskrivet av Christine Schürrer och har tydligtvis gömts och glömts under TT:s matta.

- Med tanke på den här bloggens namn kan vi ju bara inte låta det ligga kvar där...

Ett antal tidigare negativa och fullständigt bagatellartade händelser omkring Schürrer, har tidigare blåsts upp helt oproportionerligt i media

Vi anser att det inte är god nyhetsrapportering att selektivt hoppa över att rapportera när Christine Schürrer faktiskt själv har något att säga om svensk rättvisa. Det blir säkert också ännu intressantare för bloggens läsare att ta del av när hennes ord inte först manipulerats av olika intressen inom svensk media.


*

Om man i media t ex först blåser upp en löjlig 140 kronors-dispyt om Schürrers kjol och sen undviker att rapportera ett uttalande i anslutning till HD:s beslut, så framstår medias agenda som utstuderat selektiv.
 
http://www.expressen.se/nyheter/schurrer-i-storbrak-pa-kvinnofangelset/


- Vi ger henne därför chansen att själv kommentera HD:s avslag samt förklara hur hon ser på det svenska rättssystemet från insidan så att säga...
*



...Först några korta ord om Bonnier och svensk media som genom sin tabloidjournalistik absolut har spelat en avgörande roll i hur den juridiska utvecklingen inom Arbogafallet fortskridit...

Som alla vet är den Bonnierstyrda nyhetsbyrån TT ofta så upptagen med viktiga världsnyheter att den ibland av misstag råkar glömma en och annan liten nyhet de anser mindre viktig för Sveriges befolkning att ta del av...



TT:s högste chef är den idag 43-årige civilekonomen Jonas Eriksson.
Han kommer närmast från rollen som vice vd i Bonnier Broadcasting and Entertainment och har tidigare varit vd för Bonnier-ägda TV 4 i Jämtland och Göteborg samt affärsområdeschef
inom lokal-tv för TV 4.

http://www.svd.se/naringsliv/jonas-eriksson-blir-ny-tt-chef_6226617.svdhttp://www.resume.se/nyheter/media/2012/02/06/tt-chefens-guldfallskarm/
http://www.bonnier.se/sv/content/bonnier-sales-awards-samarbetar-med-berghs



Bonnier ligger också av en tillfällighet bakom ”Arbogamamman” Emma Jangestigs, kommersiella bokutgivning och har samtidigt ekonomiska intressen i boken. Bonnier finansierade också professionella spökskrivare till Emma för att hon ”bättre” skulle kunna ge sin syn på Arbogafallet i efterhand.

Bonnier-ägda TV 4:s Kalla fakta gjorde också ett reportage om polisens arbete inom Arbogafallet.

http://www.dn.se/ekonomi/bonnier-tar-over-tv4
http://www.tv4.se/1.901044/2009/03/19/bildspel_polisforhoren_med_emma?image=2


Här undertill kan alla som vill ta del av Christines Schürrers egna ord och åsikter om hur hon behandlats av det svenska rättsväsendet.

Oavsett vad man anser om henne i skuldfrågan så måste man ändå beundra hennes enorma förmåga att snabbt lära sig det inte helt lätta svenska språket...

...Hur lätt hade det varit att själv klara sig i Tyskland i en motsvarande situation, om man ansåg sig ha blivit oskyldigt dömd för mord på två tyska barn?

*


Christine Schürrer  Box 1005    71892    Frövi                      2012--02-21

 P r e s s m e d d e l a n d e
2012--02--21 (*02-29)



Högsta domstolens negativa beslut om mig och min advokats ansökan om resning är naturligtvis sorgligt, för mig som individ som drabbats direkt av detta, som för det svenska rättsväsendet, då det på nytt visar upp de brister som finns och som fortfarande hotar rättssäkerheten i Sverige.

Redan i mitt senaste PM har jag beskrivit hur försvaret behandlades av åklagaren, och faktiskt hindrades i sitt arbete. Bara detta utgör en grov säkerhetsrisk för rättsväsendet, då åklagarens utredningsarbete varit ensidigt och felaktigt redan från början.

Det är klart att en domstol inte kan pröva felaktiga uppgifter, som finns i hela utredningen, och grunda sin fällande dom på dessa. Att polisens och åklagarens slarv i efterhand, dvs  under domstolsprocessen hade så fatala konsekvenser för mig är helt oacceptabelt!

Det är nämligen inte mitt fel att polisen inte klarar av att göra sitt jobb! Och att polisen har problem i detta område är ingen nyhet heller, när man betraktar att de reder ut färre brott trots mer resurser.

Tänk bara på alla mord som skett i Malmö. Att polisen använder bl. a. sierskor i sitt utredningsarbete är inte förtroendeingivande heller. Läs mer om deras konstiga metoder när de försökte/inte försökte att reda ut detta brott som jag felaktigt anklagades och dömdes för.

Allt detta står i vår ansökning om resning, respektive mitt senaste PM , om man än har intresse att överhuvudtaget läsa sådant. Det verkar nämligen inte vara så.

Jag är ju under tiden blivit van att ignoreras och behandlas som luft av myndigheterna, och som skit av tidningarna.
Men det är naturligtvis fortfarande skrämmande och jag måste nypa mig själv
för att påminna mig i vilken tid och på vilken plats jag befinner mig. För det känns så väldigt långt borta …




När jag skulle utlämnas till Sverige hördes några lätt irriterande röster, som varit förvånande över att Tyskland överhuvudtaget utlämnar folk. Det är ju ovanligt och har på senast blivit aktuellt igen i frågan om Julian Assanges utlämning till Sverige.

Men i Tyskland blev det mer, ...det är ju ett annat EU-land, inte Colombia  eller China, du ska “resa“ till. - De kan väl sköta sina angelägenheter och garantera en “juste” behandling .

-Nej det kan Sverige inte.

Jag skrev häromdagen till Australiens ambassadör i Stockholm att Australiens misstro mot Sverige är helt berättigad. Tyvärr i efterhand är man alltid klokare.

Jag berättade även till honom hur illa jag behandlades och att detta inte skett med hänsyn till mina mänskliga rättigheter. Och att det finns säkerhetsluckor, som man är medveten om och som hotar rättssäkerheten och kan leda till att oskyldiga döms.

Och att de inte klarar av att vidta de åtgärder som behövs för en förbättring av situationen, för att förhindra att fler oskyldiga döms: - alltid aktuell är frågan om nämndemännen.

- Enligt Göran Lambertz finns det ingen kvalitetssäkring av dömandet; En annan  utgångspunkt är att domstolarnas metod för bevisprövning idag inte är kvalitetssäkrad.

Det finns sålunda ingenting som hindrar en domstol från att bara “finna att det saknas rimligt tvivel om den tilltalades skuld”, och det finns inget sätt att konstatera att domstolen “gjorde fel”. Avsaknaden av kvalitetssäkring av dömandet kan förvåna om man betänker hur viktigt och ofta livsavgörande verksamheten är.



-Problemet med tidsbrist... Användandet av “hjälpregler”, liksom styrmoderlig hantering av bevisprövning i övrigt beror säkerligen i viss mån på att många domstolar har för mycket att göra (…) Att det ibland går för fort är fullt begripligt.

Men en otillräcklig prövning skadar rättssäkerheten och kan medföra att  oskyldiga döms “Labertz : kvalitetssäkring av bevis-prövningen i brottsmål, SvJT2009,S.11. -Alltid aktuell är frågan om polisläckor.

- Artikeln “Hovrätten sover -under tiden rullas videofilmerna”(DN 2009-08-19, av Håkan Lavén) är intressant med hänsyn till detta mål då Hovrättens dom bygger på felaktiga slutsatser utifrån ett direkt felaktigt återgivande av innehållet i vittnesmål, som delvis kommit från just uppspelningarna  från tingsrätten.

-Det finns inga ordentliga regler för resning. Beatrice Ask DN 2009/04/17, Vi måste se till att våra lagar så långt det är möjligt utformas så att misstag av rättsväsendet inte leder till att oskyldiga döms”

-”Domstolsprövningen blivit mindre noggrann och med mindre strikta beviskrav, vilket lett till ett antal felaktiga domar som måste korrigeras via resning”, Felaktig dömda S.434.

Självfallet kommer jag att kämpa vidare tills jag släpps och att därmed äntligen rättvisa skipas. Högsta domstolen skall få ansökningar om resning så länge det behövs -om det behövs.

Det finns alltid chans att detta brott reds ut, om t.ex den eller de gärningsmännen överlämnar sig, eller om man äntligen når de vittnen som vi har nämnt och som har viktig information om vad som verkligen har hänt.

Vi kommer att lämna in den nästa ansökan så snart som möjligt, trots att jag saknar “tro” på detta bristfälliga system, då man praktiskt taget vänder sig till sin motpart, dvs åklagaren, som hittills inte har visat stort intresse för att reda ut detta brott, vilket är sorgligt.



Även om detta “tankefel” är man medveten om: Reglerna avseende dömdas möjlighet att få en förnyad granskning av sina domar har uppenbarligen inte alls följt med utvecklingen. Det finns avskräckande exempel på att detta inneburit att den dömde hindrats att få rättvisa.

Åklagarsidan bör därför betraktas som part i resningsärendet och den dömde bör inte vara hänvisad till att vända sig till sin motpart med sin önskan om en ny prövning. Det bör därför införas ett system där en förstående instans tar “ställning” (Felaktigt dömda S 494)

Så är förresten fallet i många andra länder. Eller så kan man kanske tänka sig den etiopiska modellen, att bara benåda folk! Varför inte. För egentligen finns det ingen skillnad mellan Martin Schibbyes och Johan Perssons lott och min.

Om inte kravet att jag släpps så snart som möjligt snarare är mer berättigad, då de misstag som finns i utredningen och själva dömandet, vilka gjordes här i Sverige, är så pass skrämmande höga.

Vi får helt enkelt hoppas på det bästa, och att Högsta domstolen ändrar sin bedömning nästa gång, så att en oskyldig människa kan få rättvisa.

Till slut vill jag tacka alla de människor som har visat sitt stöd för mig och som ofta undrar hur jag orkar att hantera denna besvärliga situation. Det är trots allt bättre att vara oskyldig och blivit felaktig dömd än tvärtom, och jag vill inte för allt i världen byta med gärningsmannen - att vara  fri men ändå inte.

Och till alla de som visat sin förtret över vad som (?)  hänt med mig: Skriv det till er regering/de myndigheterna som faktiskt har möjligheten att ändra på dessa missförhållanden.

...Och till alla de som har information om vad verkligen har hänt eller annan hjälpsam information: - Gå till polisen.

 Christine Schürrer

*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OBS!! MER LÄSNING OM MORDEN I ARBOGA 2008

Christine Schürrer – Morden i Arboga 2008 del 1

En hel del intressant material från polisens utredning som haft avgörande betydelse i Arbogamorden 2008 presenteras här i samband med att morddömda Christine Schürrer lämnat in sin resningsansökan till Högsta Domstolen. Vi har delat upp publiceringen i olika teman och i ett flertal olika delar.
I första delen behandlar vi resningsansökan… 



Emma har fått visa upp sin egen bild av sig själv och även av brottsfallet som varit helt och hållet på hennes villkor. Mitt under rättegångarna har media uttalat sig i skuldfrågan samtidigt som Emma och hennes omgivning villigt hjälp till att förklara hur allt gått till…



Emmas pappa, Roland Jangestig, berättar i ett tidigt polisförhör att det varit problem med Emmas ex Niklas (barnens pappa). Roland berättar att Emma och Niklas skildes i maj-juni förra året (2007 Reds.anm.) och att det då i samband med separationen varit problem...




Från Hannover i Tyskland till skolor i USA, jobb i Aten och slutligen barnamördare i Arboga. (?Reds. anm.) Så här har Christine Schürrers liv sett ut från födseln i Tyskland fram tills nu... 


Den tyska kvinnan Christine Schürrer dömdes för mord på två barn i Arboga och mordförsök på deras mamma 2008. Hon begär nu resning i Högsta domstolen. Enligt hennes advokat finns nya omständigheter i fallet... 
*


Som enda media i Sverige publicerar UnderMattan blogg här Christine Schürrers tidigare censurerade pressmeddelande till TT. Meddelandet skickades ut 2012-02-21 i samband med att hennes resningsansökan avslagits i Högsta Domstolen…
*

LÄS OCKSÅ: Kriminellt belastad domare avslog Schürrers resning

Den sexköps-dömde domaren Leif Thorsson var en av tre domare i Högsta domstolen som avslog Christine Schürrers ansökan om resning…
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Uppdatering 2012-03-29

Schürrer utvisas till Tyskland

Christine Schürrer — som mördade två barn i Arboga — är på väg att utvisas till Tyskland. Hon lämnade anstalten Hinseberg vid lunchtid på torsdagen, skriver den lokala nyhetssajten Magazin 24.

Kriminalvården vill inte bekräfta uppgiften, men uppgav för en månad sedan för TT att bara rutiner återstår innan utvisningen.

Schürrer dömdes 2009 till livstids fängelse och livstids utvisning för två mord och ett mordförsök.

Läs allt om regeringens ministerstyre
i samband med utvisningen...

MINISTERSTYRE I HÖGSTA DOMSTOLEN?

*
Beatrice Ask & regeringen tog ett juridiskt vägledande beslut när de godkände kriminalvårdens tidigare överklagade utvisning av Christine Schürrer.Utvisningsbeslutet delgavs Högsta Domstolen mitt under Schürrers pågående resningsärende, dagarna före hennes resningsansökan slutgiltigt skulle prövas...

-------------------------------------------------------------------------------


LÄS MER OM Christine Schürrers fall på: 

Stort tack till: http://christinesc.blogspot.com/  som gjort ett beundransvärt arbete
med att sammanställa uppgifter som annars inte kommit allmänheten tillkänna.
*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--VIDEOFÖRHÖREN MED EMMA--
 
Alla tillgängliga videoförhör med Emma
finns nu samlade på följande sidor:

-----VIDEOFÖRHÖREN del 1-----


----VIDEOFÖRHÖREN del 2----

*Här kan man följa polisens mödosamma arbete med att få Emma
att minnas vad som hänt, trots sina svåra huvudskador...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hemligheter & oklarheter bakom morden i Arboga (samlingssida - länkar-div)


http://undermattan.com

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

------------------------------------------------------------------------------------

Diverse LÄNKAR och EXTRAMATERIAL












 -----------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. IP: 193.183.16.24 [Trace] ISP: Resilans AB April 21, 2012 03:08:53 AM
    Organization: Landstinget Halland
    Landed: undermattan.blog.com/2012/02/28/schurrers-pressmeddelande-censurerades…
    ————————————————-
    IP: 134.25.197.162 [Trace] June 11, 2012 02:26:33 PM
    ISP: Sveriges Radio AB
    Landed: undermattan.blog.com/2012/02/28/schurrers-pressmeddelande-censurerades…
    ————————————————-
    IP: 193.180.56.60 [Trace] ISP: Resilans AB June 16, 2012 08:08:23 AM
    Organization: Expressen AB
    Landed: undermattan.blog.com/2012/02/28/schurrers-pressmeddelande-censurerades…
    ———————————————–
    IP: 193.180.56.60 ISP: Resilans AB June 16, 2012 08:05:39 AM
    Organization: Expressen AB
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/02/28/schurrers-pressmeddelande-censurerades-tt
    ———————————————–
    IP: 193.180.56.60 ISP: Resilans AB June 15, 2012 09:14:16 PM
    Organization: Expressen AB
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/02/28/schurrers-pressmeddelande-censurerades-tt
    ———————————————-
    IP: 193.180.56.60 ISP: Resilans AB June 19, 201201:54:20 PM
    Organization: Expressen AB
    Landed: undermattan.blog.com/2012/02/28/schurrers-pressmeddelande-censurerades…
    ———————————————-
    IP: 213.115.26.196 ISP: Bredbandsbolaget AB June 27, 2012 05:16:10 PM
    Organization: Simovits Consulting
    Landed: undermattan.blog.com/2012/02/28/schurrers-pressmeddelande-censurerades…
    ————————————————–
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 06, 2012 10:58:13 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada United States
    Page Viewed: undermattan.com/2012/02/28/schurrers-pressmeddelande-censurerades-tt
    ————————————————

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.