fredag 31 augusti 2012

Unga vill ha diktatur i Sverige - istället för demokratur...

Allt fler unga kan tänka sig diktatur


AB 2012-08-28
Var femte svensk mellan 18 och 29 kan tänka sig att sälja sin röst. Var fjärde inte tycker att det är så viktigt att få leva i en demokrati och nästan var tredje tycker det vore bra om Sverige styrdes av en diktator. Resultatet från Göteborgs universitet visar på en helt ny trend.


*

– Det svikande stödet för demokrati är starkast kopplats till de senaste decenniernas avreglering i skolan, säger Staffan I. Lindberg.


Allt färre ungdomar sätter stort värde på demokrati. När 300 representativt utvalda svenskar mellan 18 och 29 från hela landet svarade på 250 frågor genom besöksintervjuer fick forskarna Staffan I. Lindberg och kollegan Richard Svensson, minst sagt oväntade svar.

Villiga sälja röster


I dag säger sig nästan var tredje ung vuxen föredra en stark ledare som inte bryr sig om demokratiska principer som allmänna val och en riksdag.

Och skulle ett parti erbjuda en mindre summa pengar eller en gåva mot din röst skulle var femte av de tillfrågade ta erbjudandet.

När samma frågor ställdes till samma åldersgrupp 2005 var stödet bara fem procent. Och bland de tillfrågade i de äldre åldergrupperna fanns inga tendenser att till att stödja auktoritära ledare alls.

– Resultatet är skrämmande, bland den unga generationen vuxna finns en grupp som inte sätter så stort värde på demokrati, säger Staffan I. Lindberg.[...]


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---Svensk Demokrati modell 2012---

- Mannen i sängen är den
svenska demokratin 2012...


Nu försöker förstås alla politiskt korrekta journalister och deras välbetalda experter genast att analysera sönder sina små hjärnor, utan att vilja hitta det enkla uppenbara svaret.

En väl intränad "sheeple-logik" sedan barndomen gör också att man vanemässigt hellre skjuter budbäraren än tar till sig meddelandet från budet...

- Resultatet i undersökningen är såklart ett mycket talande betyg för hur politiker 2012 förvaltar Sveriges s.k. demokrati, som idag nog bör benämnas med ordet "demokratur" istället.

Det gjordes ju även en liknande undersökning 2011 med hela 1000 personer som uppvisade precis samma resultat...

Unga ser hur en pervers svensk elit frekvent bryter mot lagar och etiska koder i sin ankdamm utan några större konsekvenser. De ser en korrupt kultur av tjänster och gentjänster där miljonerna flyttas mellan vänner och familjemedlemmar inom samma ankdamm.

- De ser också att internationella företag är viktigare än folket i landet.


- Hur stor är egentligen den s.k. friheten när hela befolkningen idag massövervakas och vår s.k. yttrandefrihet masslagras i statens digitala register, för vidare framtida kontroll?? 


- Patetiskt!

*

- Kan det inte bara va så enkelt att många unga idag inte uppfattar det nuvarande systemet som demokratiskt längre, mer än till namnet?


De kanske inser att de aldrig kommer att kunna påverka något väsentligt genom att rösta på 8 liknande toppstyrda partier, som alla företräder Rothschild, Wallenberg & Bonnier och deras vänner & bekanta med företag?

- Då kan man ju lika väl få betalt för att stå ut med eländet. Varför inte sälja sin röst och köpa godis för pengarna..? :)

*












 

Unga vill ha diktatur i Sverige -  istället för demokratur...

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.