tisdag 29 januari 2013

VM i Korruption: – Introducing SWEDEN! (2)

--Pr-byråns nota: 15 milj kronor--

2012-08-15
Regeringen avsatte 15 miljoner till Arbetsförmedlingens kampanj för jobb till funktionshindrade. Pengarna gick till Gullers Grupp, den pr-byrå som anlitades för uppdraget.


Aftonbladet kan nu avslöja att konsulten som ledde arbetet hos byrån var Anette Brifalk, hustru till utbildningsminister Jan Björklund (FP).

– Att jag är gift med honom var tämligen oproblematiskt i det här fallet, säger hon.

*

Tillväxtverket spenderade
7,5 miljoner kronor

*
7,5 miljoner kronor. Så mycket spenderade myndigheten Tillväxtverket av skattebetalarnas pengar på interna seminarier och representation under ett och ett halvt år. Det rör sig om vistelser på slott och herrgårdar, spa och skidåkning, skriver Dagens Nyheter.


Under 18 månader har tillväxtverket spenderat 16,5 miljoner på konferenser och interna utbildningar och utav de ungefär:

- 7,5 miljoner på interna seminarier och representation däribland spa-besök, vin-provningar och andra nöjesaktiviteter.



Christina Lugnet är/var generaldirektör på tillväxtverket.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

Annie Lööf deltog gärna i drevet mot Juholt med sina kloka ord…

- Lööf bokförde
julfest
som seminarium...

*
När näringsminister Annie Lööf och hennes departement hade julfest för över 616 000 kr i vintras bokfördes den som seminarium. På så sätt kom hon undan momsen.

Annie Lööfs Julfest hade temat ”glitter och glamour” och notan för skattebetalarna slutade på 616 473 kronor.

*
Men genom att bokföra festen som seminarieverksamhet kan Annie Lööfs departement få tillbaka momsen på vin, öl och mat. Detta eftersom myndigheter och departement har rätt att begära kompensation för momskostnader – bara det inte handlar om representation.

*

*

MODERATERNAS DÅLIGA DAGAR…
*
Ny avslöjande serie på UnderMattan om världshistoriens största myglare…
 

- Styr maffian Sverige eller hade Sverige varit bättre om de gjort det?

Göran Persson, skamlig vapenlobbyist och S-kapitalist arbetar för (m)-lobbyföretag...

 *
RESUMÈ 2012-06-12
Göran Persson har gjort 10,7 miljoner kronor i vinst under de senaste tre åren. Han står sig dock slätt i jämförelse med sin gamle vapendragare Pär Nuder.
*
Göran Persson startade rådgivningsföretaget Baven efter att han slutat som partiledare för Socialdemokraterna, enligt Expressen.Han använder bolaget för att fakturera sina tjänster som talare, pr-konsult på JKL och företagsrådgivare.
*

http://undermattans.blogspot.se/search/label/G%C3%96RAN%20PERSSON


—————————————————-


Läs också: KORRUPTION I SVERIGE

*

—Wallenberg & Krigsindustrin rånar Sverige…—

 *
SR 2012-04-07
Det kommer kritik i dag mot att flera högt uppsatta tjänstemän gått direkt från jobb på regeringskansliet till det privata näringslivet. En av dem är Jonas Hjelm som var med och tog fram det kritiserade samarbetsavtalet med Saudiarabien.

  • Jonas Hjelm fick efter det ett välavlönat jobb på försvarskoncernen Saab, samtidigt som Saab tjänade miljarder på avtalet.
  • Hittills under 2000-talet (åren 2000-2010) har vapentillverkaren Saab gjort en vinst på sammanlagt 13 miljarder kronor. Styrelseordförande är Marcus Wallenberg.
*

*
---H E D E R S U T M Ä R K E L S E:---
*

- Människosläktets fiender
och diktaturernas välgörare:

*
- Bääää, Fårkompisar, de e väl inte Kalle B:s fel att folk dör som flugor i hans närhet..? Han som e så trevlig… – Bäää, Fårkompis, Klart grabben ska få borra efter sin olja utan att infödingarna behöver klaga… – Bäää, bääää…
*

—ONLY AVAILABLE IN SWEDEN—

- Ny rolig lek för alla skarpsinniga får:
*

- Tabloidpressen väljer din Partiledare:)

*

- Bääää, Fårkompisar,  -Jag gillade aldrig den där Ljugholt eller vad han nu hette…
- Bäää, Fårkompis, näää de va mycke bättre att Wallenberg och Aftonbladet fick fixa arbetarrörelsen nya ledare…
– Bäää…
*



När Thomas Bodström (S) blev justitieminister fick hans syster Cecilia Bodström fortsätta som aktualitetschef på Ekot och programchef för SR.



Ingemar Leijonborg var vd och programchef för TV4 1989 – 1992 – samtidigt som hans bror Lars Leijonborg (FP) satt i riksdagen och blev gruppledare för Folkpartiet.


*
Minst 1 000 rättegångar i Sverige bygger på bevis som polisen manipulerat och det strider mot Europakonventionen, anser författaren Dick Sundevall.

 

“Rikspolisstyrelsen, Riksåklagaren liksom justitiedepartementet och Thomas Bodström har varit väl medvetna om den olagliga verksamheten.”



“Människor har blivit dömda till långa fängelsestraff på felaktiga grunder.”



*

- Yttrandefriheten i Sverige våldtas

av Bonniers Mediamonopol 

*
Det enorma inflytande Bonniers utövar över det mediala och kulturella Sverige, är en faktor som ständigt måste tas med i beräkningarna när man skall bedöma skeenden i dagens Sverige.

*

- Deras inflytande är numera så omfattande att en stor del av vårt etablissemang på ett eller annat sätt  har en relation eller beroendeförhållande till dem.

*

För att göra korruptionen fullständig så verkar våra svenska journalister ytterst frekvent och relativt vanemässigt gifta sig med både folk inom samma yrkesgrupp och med politiker.
*
- De kvalificerade befattningarna
och chefspositionerna i mediaföretagen finns idag inom få familjer – i gammal god Sovjetkommunistisk anda.

- Media själv kallar det naturligtvis för demokrati och valfrihet, men de ser bara efter så att deras korrupta värld inte angrips…
*

*Läs också:
Bonnier våldtar yttrandefriheten i Sverige
*

--Topp-moderaten tjänade

642 miljoner på vårdaffär...

Expressen16 nov 2011
På måndagen lovade regeringen en ny lagstiftning som ska förhindra “aggressiva och tvivelaktiga” ränteavdrag inom näringslivet. 2005 tjänade Gustaf Douglas, medlem i moderaternas partistyrelse, 642 miljoner kronor när han sålde sina aktier i vårdbolaget Attendo.

– Vi gör en mycket fin affär, sa Douglas till Svenska Dagbladet då.

*
*

Flera korrupta

(M)-kopplingar i Carema

*
Men det finns även flera kopplingar mellan moderata topp-politiker och vårdkoncernen Carema. Tidigare finansborgarrådet Kristina Axén Olin var tills nyligen etisk rådgivare åt bolaget.

 

Den moderata Stockholmspolitikern Birgitta Holm fick nyligen ett jobb som enhetschef inom Carema.



Den tidigare affärsområdeschefen inom Carema, Stellan Ungerholm, är numera moderat lokalpolitiker i Norrtälje.

*
Dessutom
utnämnde regeringen nyligen Caremas affärsområdeschef Kenth Eliasson till ny generaldirektör för Statens Institutionsstyrelse.
*

SVT / SR – ÄGS OCH STYRS AV MODERATERNA

*
–SR:s vd Mats Svegfors har tidigare varit chef på Timbro…
…och är före detta chefredaktör för obundet moderata SvD. Agneta Dreber är styrelseordförande i SR och till vardags även vd för Livsmedelsföretagen…
*
- Bääää, Fårkompisar, -Tycker inte man skall klaga på att moderaterna äger SR/SVT…
- Bääää, Fårkompis, hurså?? – Bäää, nu får vi kanske se Smurfarna på TV varje dag… -Bääää, bääää…
*
——————————————————————————————————————–
*


- Vad är korruption?

*
Korruption
fördjupar fattigdomen i världen, undergräver demokratin och skyddet av mänskliga rättigheter.

 *
  • Korruption skadar handel och hindrar investeringar, äventyrar god samhällsstyrning, minskar förtroendet för samhällets institutioner och för marknadsekonomin. Korruption i alla former måste därför bekämpas.
    *
  • Korruption brukar anses föreligga när någon utnyttjar sin maktposition för att gynna sig själv, t.ex. en beslutsfattare inom förvaltningen eller en inköpschef i näringslivet.
    *
  • Korruption kan även handla om att gynna ett intresse som står beslutsfattaren nära, t.ex. en politiker som tar emot ett bidrag till sitt parti mot löfte att verka för ett visst politiskt beslut.
    *
  • Korruption är vanligen inte ett rättsligt begrepp utan man preciserar det straffbara området med begrepp såsom bestickning, tagande av muta o.s.v.
    *

- Integritet är motsatsen
till korruption.




*

- Skattebetalarna får städa efter Carema...
*

*
SVT 13 december 2011
Ledningen i Stockholms stad har köpt mediahanteringstjänster för flera miljoner av den moderatanknutna PR-byrån Kreab&Gavin Anderson. Kreab har hjälpt Stockholms kommun att sköta Caremaskandalen.


- Bääää, Fårkompisar,  - Lite PR & Reklam har väl aldrig skadat någon? … Bäää, Fårkompis, stackars Reinfeldt kan väl inte ha råd att köpa mat & blöjor till alla pensionärer?
…Då blir det ju inga miljarder i vinst till hans inavlade vänner… -Bäää…
*


...100 000 kr för två nätter i New York

*
Stockholms stads tjänsteresor till New York kostade 100 000 kronor. Enbart toppmoderaten Ulla ­Hamiltons flygbiljett kostade drygt 33 000 kronor.

 

– Jag ville kunna sova bättre för att vara redo för tjänsteuppdraget när jag landade, säger Ulla Hamilton (M) till Metro.

*

*

- Moderat med slott för 37 miljoner

fick 430 000 i bidrag  från staten

*
Expressen, tv 4 nyheter 17 nov 2011
Walburga Habsburg Douglas (M) har genom riksdagens utbetalningar fått hela hyran på Östermalm betald av staten – samtidigt som hon och maken står skrivna på ett slott.

Bonus info: http://walburgawatch.blogg.se/2011/november/
*
- Bääää, Fårkompisar,  – Klär man sig som en skadeskjuten Pingvin kan man nog behöva lite bidrag… – Bäää, så sant Fårkompis… – Sen är det ju inte billigt att städa ett slott, så klart att tanten skall ha sitt bidrag… – Bäää, – Bääää…

*

- Moderaterna älskar
sina kriminella svarta tjänster

*

- 10 av 15 moderata statssekreterare har köpt  svart arbetskraft, visar TT:s kartläggning.

Aftonbladet Publicerad: 2007-11-06
*
——————————————————————————————————————–
*

--Maria Palmaeus--
*
- Polischefen
som sover med den organiserade brottsligheten

2012-04-29
Vid en husrannsakan hos polischef Maria Palmaeus och hennes kriminella sambo gjorde polisen ett fynd på 400 000 kronor som hade gömts undan i kartonger och påsar.

*
- Man hittade även mängder knark och vapen. (se bilden)

*

“Polischefen är på semester fram till slutet av januari, hette det då…



- Samtidigt pågick Uppsalapolisens utredning av hennes sambos knarkaffärer...

- Bääää, Fårkompisar, de e väl inte så lätt att va Polischef idag?  Klart tanten behöver sin semester om hon både blivit påsatt av kriminella och samtidigt haft huset fullt med knark & vapen? – Bäääääääää…
*

*
 

------The Duck Song------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

Vidareläsning:

http://www.dn.se/ekonomi/de-ansvariga-kan-domas-for-bokforingsbrott
http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=db&id=4093739&codingformat=.m4a&metafile=asx
—————————————————————————————-
——Rapportering om representation för offentliga pengar—–
Statlig stiftelse utreds efter mångmiljonfest (16 aug)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5233642
Tidningskrönika: ”Tycks råda fartblindhet på statliga verk och myndigheter” (16 aug)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5233562
Tidningskrönikan: Fester för offentliga pengar (15 aug)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5231967
Sven-Erik Österberg: “Regeringen måste ta ansvar för festnotorna” (14 aug)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5231083
Statlig stiftelse festade för miljoner (14 aug)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5229771
Annie Lööf åt för skattepengar (8 aug)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5223279
Odell kräver granskning av hela Tillväxtverket (8 aug)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5222807
Tidningskrönikan: Om att generaldirektören på Tillväxtverket fått sparken (7 aug)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5221968
Tillväxtverkets generaldirektör tvingas gå (6 aug)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5220655
Annie Lööf (C): “Jag blir besviken och frustrerad” (2 aug)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5216491
Tillväxtverkets medarbetardag kan bli rättsfall (2 aug)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5216391
Lyxmiddagar blev “seminarier” för Tillväxtverket (31 juli)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5212883
Tidningskrönikan: Om Tillväxtverkets notor (30 juli)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5213229
Tillväxtverkets nöjesnotor ska redas ut på möte (30 juli)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5212214
Tillväxtverket spenderade 7,5 miljoner kronor (30 juli)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5211692
Under Mattan says:
IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB August 16, 2012 01:06:03 PM
Organization: Stockholms Lans Landsting
Landed: undermattan.blog.com
———————————————————————
IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB August 16, 201209:16:13 AM
Organization: Stockholms Lans Landsting
Page Viewed: undermattan.blog.com/category/polisen
———————————————————————
IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB August 16, 2012 09:07:33 AM
Organization: Stockholms Lans Landsting
Page Viewed: undermattan.blog.com
———————————————————————
IP: 193.188.156.17 September 10, 2012 12:46:06 PM
ISP: Regeringskansliet
Host: bauge.ministry.se
Landed: undermattan.com/2012/04/07/korruption-sverige
———————————————————————
IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB September 11, 2012 08:38:49 AM
Organization: Stockholms Lans Landsting | Host: addr.tdcsong.se
Page Viewed: undermattan.com/2012/08/16/vm-i-korruption-introducing-sweden
——————————————————————–
IP: 129.16.187.224 October 05, 2012 08:47:15 AM
ISP: Chalmers University Network
Landed: undermattan.com/2012/08/16/vm-i-korruption-introducing-sweden
——————————————————————–
IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB October 06, 2012 06:13:23 AM
Organization: Stockholms Lans Landsting | Host: addr.tdcsong.se
Page Viewed: undermattan.com/2012/04/07/korruption-sverige
———————————————————————

1 kommentar:

  1. -Etikprövningsnämndens hade fylletävling på slott (s.k. drinkduell) för 9000 skattekronor-

    SR 12 augusti

    Riksrevisionen kritiserar representationskostnaderna hos Centrala etikprövningsnämnden.

    Vid ett internat på ett slott gick det åt 130 000 kronor för bland annat alkohol och hyra av ett piano.

    Johan Munck var styrelseordförande vid den tiden och deltog själv i mötet. Han tycker inte 130 000 är orimligt.

    "Drinkduell" för 9 000 kronor.

    Riksrevisionen hittade utgifterna för internatet när man granskade etikprövningsnämndens årsredovisning för 2012. 12 025 kronor är uppsatt för öl, vin och sprit.

    Men trots att det står svart på vitt i Riksrevisionens rapport är det inget Johan Munck "minns"...

    – Jag har inte dessa uppgifter, men jag tror inte det var nån sprit vid middagen, säger han.

    En mer udda kostnad är 10 313 kronor för hyra, frakt och stämning av ett piano. Det var för att få underhållning.

    – Då svarade deltagarna själva för underhållningen, så den kostade alltså ingenting, säger Johan Munck.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5611506

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.