lördag 8 juni 2013

SVENSKA POLISENS DÅLIGA DAGAR... DEL 10 (repris)

Amnesty kritiserar Sverige för bristande polisgranskning.
AMNESTY: - I Sverige finns ingen effektiv och oberoende instans som utreder klagomål mot poliser och ingen ställs därför till svars för polisens brott mot mänskliga rättigheter. 

I serien "Svenska Polisens Dåliga Dagar" har UnderMattan-bloggen samlat incidenter som den svenska ordningsmakten varit inblandad i de senaste åren. De flesta händelser är från 2008-2013 och ett fåtal från tidigare år. Artiklarna är hämtade från både dagspress, webb-tidningar och bloggar. (Favorit i repris)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SVENSKA POLISENS DÅLIGA DAGAR... DEL 10


”POLISER POSERADE
NAKNA MED VAPEN 

2009, Kåranda tillåter fördomar
Publicerad 7 november 2009 6.00 Uppdaterad 7 november 2009 6.002009-11-07 06:00:20

Nedlåtande syn på kvinnor, homosexuella och invandrare. Sådan är den negativa kårandan inom polisen, konstaterar Charles Westin som utrett attityd- och bemötandeproblem inom polisen efter Sydsvenskans avslöjanden i våras.


Rapporten, som bland annat bygger på 160 intervjuer med allt från civilanställda till höga polischefer, lägger stor vikt vid kårandans negativa effekter.

Kårandan kan vara bra, gemenskapen stärker och fungerar som en säkerhetsventil för poliser som ofta arbetar i en hotfull och stressande miljö. Men samtidigt upprätthåller den en nedlåtande syn på kvinnor, homosexuella och invandrare.

(Editors notes: Nu ska vi se här vad Charles Westin egentligen sa. Den negativa kårandan kan vara bra? Alltså om jag fattat det hela rätt ska Polisen skydda befolkningen men de har nedlåtande syn på Kvinnor, Homosexuella och Invandrare, som kan vara bra? ”KISS MY ASS” Mr Westin. Kvinnor, Homosexuella och Invandrare är typ 60% av befolkningen. Det blir inte många kvar att skydda. Oh, ”what was I thinking? De kan ju skydda sig själva och sina husdjur… och trakassera alla andra… Sanningen är att kårandan är dålig för 60% av befolkningen...)
*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polis klantar sig

- DN idag om den klantige och okunnige polismannen, som nu åtalas.

Polismannen förde samman tjuven och den bestulne företagaren. Tjuven lovade betala tillbaka 15000 som han stulit. Nu åtalas polismannen för tjänstefel.



Orsak: Trots rapporteringsskyldighet anmälde han inte brottet och genomförde utredningsåtgärder på egen hand.
"Jag kallar det för praktiskt polisarbete. Jag tror att många kollegor har gjort samma sak". Ja så lär han ha sagt, polismannen som inte vet hur han ska utföra sitt eget arbete!

De där pengarna, de dök liksom aldrig upp och då anmälde företagaren stölden och polisens privatutredning upptäcktes.

(Editors notes: Detta måste vara ett kollektivt åtal då DN:s beskrivning i början verkar stämma in på många Poliser… Praktiskt Polisarbete, tjuven lovar betala tillbaks pengarna?? Hallå?? Vilka droger tar Poliserna nuförtiden?) 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Professorn sågar polisens arbete

Anders Eklund pekades ut som misstänkt mördare – men fick aldrig lämna dna. Och han varnades av trafikpolis timmarna innan han greps. Redan ett och ett halvt år före mordet på Engla pekades Anders Eklund ut som möjlig mördare i Pernilla-fallet.

Men polisens misstag spelade honom i händerna. Och misstagen fortsatte även efter Englas tragiska och onödiga död. – En skandal. Man kan göra misstag, men man får inte göra direkta fel på det här viset, säger Jerzy Sarnecki, kriminolog och professor på Stockholms universitet, till TV 4 Nyheterna.

Det första tipset nådde polisens utredare redan 2006: Anders Eklund kunde ligga bakom mordet på Pernilla Hellgren, 31, i Falun. Men uppgiften togs inte på allvar. Trots att Anders Eklund redan dömts för flera sexuella våldsbrott.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, Polisen videofilmade knarkaffär utan att ingripa

Uppdaterad 2010-02-13 07:52. Publicerad 2010-01-26 06:42
STOCKHOLM. Polisen släppte ett misstänkt jätteparti med amfetamin. En spanare från Rikskriminalen filmade lasten, som kan ha uppgått till 140 kilo amfetamin, värt cirka 35 miljoner på gatan, men lät den sedan försvinna.

På måndagen avslutades förhandlingarna i ett jättelikt narkotikamål i säkerhetssalen i Stockholm. Nio män står åtalade inför Södertörns tingsrätt för grova narkotikabrott och riskerar långa fängelsestraff. Kammaråklagare Karin Bergstrand har yrkat minst 15 års fängelse för den utpekade huvudmannen i härvan. För ytterligare sex åtalade kräver hon mellan 10 och 14 års fängelse.

Den försvunna lasten har kommit att spela en stor roll i rättegången. Flera av de åtalades advokater undrar om polisen medvetet släppte lasten för att kunna binda fler personer till brottet. Enligt advokat Johan Eriksson skulle det i så fall kunna handla om en otillåten brottsprovokation, alltså att medvetet utsätta personer för frestelsen att begå grova brott.

– Om man släpper igenom en leverans och underlättar för personer att bedriva en brottslig verksamhet så kan det vara en provokation. I så fall ska åtalet ogillas, säger Johan Eriksson.
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Fler poliser klarar upp färre brott

22 februari 2011 kl 02:00, uppdaterad: 22 februari 2011 kl 02:01
Regeringens miljardsatsning på fler poliser har blivit ett fiasko. Färre brott klaras upp och det tar längre tid för polisen att rycka ut, skriver Dagens Nyheter.

- Signalerna om bristande polisiär effektivitet är oerhört starka. Det har helt enkelt inte blivit bättre, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Stockholms universitet, till tidningen.

DN exemplifierar med att uppklarade ekonomiska brott har sjunkit från 30 till 7 procent mellan 2006 och 2010. 



Andelen stölder och inbrott ligger på oförändrade nivåer; DN:s granskning visar att 39 av 40 fall under perioden inte klarats upp. Samtidigt fick polisorganisationen 3,4 miljarder kronor mer i anslag via statsbudgeten, och antalet anställda poliser har ökat från 17 423 till 20 292 personer.

DN skriver också att polisen dröjer längre med att rycka ut. Beräkningar, som bygger på uppgifter från Rikspolisstyrelsen, visar exempelvis att vid 65 procent av våldtäktslarmen tar det polisen längre tid än 15 minuter att rycka ut. Tre år tidigare var motsvarande siffra 60 procent.

(Editors notes: Angående de uppklarade ekonomiska brottens störtdykning från 30%  till 7% så är det varje konspirations teoretikers skyldighet att framföra det enkla svaret på gåtan. Eliten i Sverige, både inom näringslivet och inom politiken, står för det mesta av den tunga ekonomiska brottsligheten. (Skattefiffel, momsfiffel, bolagsfiffel, börsfiffel etc.…) Som av en händelse är det just dessa som utformar Polisens agenda. Deras aktiviteter underlättas således. Sen talar denna statistik också sitt tydliga språk om vart Svensk Polis och Rättvisa varit på väg en längre tid…)
*

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polis såg dvd-film under spaning

5 september 2009 kl 17:00, uppdaterad: 5 september 2009 kl 19:04
En polis i Stockholm har tillrättavisats av sin arbetsgivare för oansvarigt utfört arbete och illojalt beteende. Flera händelser ligger bakom tillrättavisningen - bland annat ska polismannen ha tagit med en dvd-spelare på ett spaningsuppdrag och tittat på film när han skulle ha bevakat en fastighet, skriver Dagens Nyheter.


Polisen har också missbrukat sin titel vid flera tillfällen, enligt tidningen. I samband med ett möbelköp blev han upprörd över leveranstiden och uppmanade försäljaren att göra ett undantag, eftersom han var polis. Han föreslog också att försäljaren skulle ge honom en soffa som redan hade beställts till en annan kund, och säga till denne att leveransen var försenad.

Iklädd uniform och i tjänst ska polismannen också ha försökt växla en trasig hundralapp till en femtiokronorssedel på ett bankkontor. 

Efter en långdragen diskussion fick polismannen till slut växla in den trasiga sedeln.


(Editors notes: Hoppas att denna filmintresserade gentleman såg filmer som utvecklade hans mentala kapacitet något…( ”…dare we dream?”).  För alla oss andra som inte befinner sig på Polis-planeten Remulack så brukar målet med att växla in en trasig sedel vara att få en hel i samma valör…)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2009, En vägbom stoppar inte ens busiga småpojkar

- Det är direkt pinsamt att brottslingar kan slå ut polisen med trick ur en pojkbok.

I tre år har polisens helikoptrar i Stockholm stått helt obevakade på nätterna. Det borde inte kunna hända i ett land där regeringen påstår att brott ska bekämpas till varje pris. När polisen tidigt i går morse skulle använda sina två stockholmshelikoptrar i rånarjakten upptäckte de något som såg ut som en bomb.

I stället för att snabbt komma upp i luften tvingades polisen kalla in ersättningshelikoptrar från Västsverige och Norrland.

Senare visade det sig att bomben var en attrapp. Polisens arbete hade stoppats av något som lika gärna kunde ha varit ett pojkstreck.
*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2009, Polisen ljög om Uppsala-kravaller

20-30 ungdomar kastade sten
– polisen sa att inget hade hänt.


Ett stort ungdomsgäng i Uppsala attackerade polisen i går natt med stenkastning. Men när en journalist ringde till polisen i morse svarade befälet att natten varit lugn. Det var bråkigt i Uppsala även i natt. I stadsdelen Stenhagen beväpnade sig ett gäng ungdomar med gatsten och tårgas och gick till attack mot polisen.

Men det hemlighöll Uppsalapolisens vakthavande befäl för flera journalister i morse. Det var fel, en sådan händelse som att det kastas sten ska inte hemlighållas, säger presstalesmannen Christer Nordström till TV4Nyheterna Uppsala.

(Editors notes: Det behöver ju nödvändigtvis inte vara så att Polisen ljuger i detta fallet. Poliserna kan ju ha varit så upptagna med att följa Dunderklumpens äventyr på DVD och dricka öl, att de inte märkte när ett 30-tal ungdomar kastade sten på dom. Konstigare saker har hänt till sjöss, eller inom poliskåren…)
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Våldtäktsgripna fria efter sjabbel

De fem unga männen misstänks ha våldtagit 14-årig flicka

Åklagaren tvingades på torsdagsförmiddagen frige fem unga män som sedan onsdagskvällen suttit anhållna misstänkta för gruppvåldtäkt på en 14-årig flicka i Helsingborg. De fem förhördes och anhölls utan att formellt delges misstanke om brott. De hade därför olovligen hållits frihetsberövade.

Detta upptäcktes då ärendet överlämnades till kammaråklagare Christer Forssman i Helsingborg som omedelbart lät försätta männen på fri fot, rapporterar Helsingborgs Dagblad på nätet. De fem ska vara i 18-årsåldern. Ingen av dem har gjort några medgivanden.
*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 2009, Häktesvårdare åtalas efter självmord (!!!!?)


- Häktespersonalen lät den döende mannen hänga kvar i lakanen han hängt sig i...

Tre vårdare vid häktet i Mariestad åtalas för tjänstefel sedan de inte försökt rädda livet på en intagen som hängt sig.

De är de första häktesvårdarna som dras inför skranket för ett sådant brott. Den 23-årige mannen var intagen på häktet i Mariestad. En februarikväll i fjol hade han med hjälp av ett hopvirat lakan hängt sig i ett takrör på toaletten.

- Men när vårdarna upptäckte honom tog de inte ned honom och försökte rädda hans liv.


- Först fjorton minuter senare plockades han ned av ambulanspersonal som anlänt till platsen...

Mannen avled av skadorna efter två dagar på sjukhus. På torsdagen åtalades de tre vårdarna för tjänstefel vid Skaraborgs tingsrätt.

(Editors notes: Otroligt att det kan finnas tre (3) galningar på en och samma arbetsplats, som i fjorton (14) minuter står och ser på när en människa framför dom sakta dör, utan att lyfta ett finger. Om det inte var Hitler som hängde där så finns ingen ursäkt till att inte ingripa. …Eller är det så att Hitler är en av de få personer som häktesvårdarna i Mariestad hade hjälpt ned?…)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Mannen i häktet hade kunnat räddas

Det är inte osannolikt att mannen som hängde sig i häktet i Mariestad i februari kunnat räddas till livet om han omedelbart skurits ned och livräddande insatser direkt satts in.

Det säger Socialstyrelsens rättsliga råd i ett yttrande kring den uppmärksammade händelsen då en intagen 23-årig man på häktet i Mariestad hängde sig i cellen. Personalen som upptäckte honom hängande på en toalett lät honom hänga kvar tills ambulanspersonal kom. Det tog nio minuter. Först då skars 23-åringen ned och upplivningsförsök gjordes.

Sjukvårdspersonalen fick igång mannens hjärta men han avled två dagar senare på sjukhusEfter bland annat självmordet i Mariestadshäktet har kriminalvården satsat på utbildning av personalen för att bättre kunna förebygga och minska självmorden.

– Vi försöker identifiera dem där det finns högre risk. Hittills i år har 74 självmordsförsök gjorts inom kriminalvården. Fem har lyckats ta livet av sig i häkte och en i anstalt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2010, Polis masserade naken kvinna på sin arbetsplats

GÖTEBORG. I bar överkropp masserade polismannen på sin arbetsplats en näst intill naken kvinna.
Aktiviteten skedde inför ögonen på häpna arbetskamrater - och allmänheten.


- Det är klart olämpligt och rubbar förtroendet för polisväsendet, säger polismästare Erik Nord.

Det var i lördags som polismannen masserade en civil bekant på gränspolisens område i Skår i Göteborg. - Polispersonal reagerade på detta. De tyckte inte att det såg riktigt... friskt ut. Och man kunde också se att personer utanför vårt område iakttog det här, säger Erik Nord, som är chef för länsordningspolisen.

En person fann det så anmärkningsvärt att han eller hon fotograferade situationen.
- Även om detta skett utanför polismannens tjänstetid förefaller uppträdandet olämpligt. Jag har därför under förmiddagen i dag (läs: tisdag) skrivit till vår internutredningsenhet och begärt att den utreder detta, säger Erik Nord.
*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Hängde sig i häktescellen

- En man tog i onsdags sitt liv på häktet i Gävle.

Enligt Gävleborgspolisens länskommunikationscentral hittades mannen klockan 13.25 på onsdagen. Han hade då hängt sig i sin cell på polishusets häktesdel. – Han var intagen och hade hängt sig, säger länsvakthavande befäl.

Mannen, som var utländsk medborgare, kördes till Gävle lasarett. Senare under kvällen dödsförklarades han av läkare. Polisen kommer nu att utreda dödsfallet.
*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2006, Sune kämpar mot polis som misshandlade honom

Skämtet kostade Sune Hagberg närmare 200 000 kronor och gav honom skador för livet. Poliserna frias från misshandel medan Sune inte ens fått en ursäkt. Men han ger sig inte.


Fiskare Sune Hagberg, 63 år, på Björkö, var övertygad om att hans sista stund var kommen den där natten för snart åtta år sen.

Det var den 4 juli 1998, den årliga Björködagen firades med öltält och dansbana och Sune och några vänner gick dit. Sune, som var på gott humör, gick fram till de tre poliserna som övervakade tillställningen, undrade vad de gjorde där och viftade till den kvinnliga polisens fläta. - Ska inte du och jag dansa? undrade han.

Då small det. Batongslag på armen, nedlagd på marken och händerna bakbundna med handfängsel. Blödande i ansiktet sattes Sune i polisbussen för att köras hem, men innan han klev ur ville han ha en ursäkt. Då kördes han till polishuset - och på vägen dit brakade helvetet loss. Sune minns hur en av poliserna överföll honom. - Han hoppade på mig och jag satt med handfängsel och kunde inte göra nåt. Han bara hoppade på armen och vräkte sönder den. Jag tänkte: Jag dör, jag dör.

Sune anmälde polisen för misshandel men åklagaren ansåg inte att brott kunde styrkas så anmälan avskrevs. Sune har nu drivit ett civilrättsligt mål, på egen bekostnad. Han stämde staten och vann i tingsrätten, men förlorade i hovrätten. I somras beslutade Högsta domstolen, HD, att inte ta upp fallet.

Hannes Rådstam, reporter på SVT:s Uppdrag granskning, har gått igenom vittnesuppgifterna och upptäckt att de tre poliserna samstämmigt har ljugit. I går kväll visades programmet på tv. Sune har nu vänt sig till Europadomstolen för att få fallet prövat. Beslut kan komma om flera år. - Jag är inte ute efter nåt skadestånd, bara en ursäkt. Justitiekanslern Göran Lambertz gjorde tidigare i år ett utspel som drog igång en minst sagt livlig debatt.

- JK "tenderar tro" på Sune

Det handlade om att poliser ljuger för att skydda varandra. I gårdagens "Debatt" i SVT hävdade han att domstolar sätter högre tilltro till poliser än andra.
*

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Pappan borde friats redan från början

I fyra år kände rättsväsendet till att tonårsflickan var oskuld. Detta bevisades genom en gynekologisk undersökning. Samtidigt satt hennes pappa i fängelse, dömd för upprepade vaginala övergrepp mot henne.

När Högsta domstolen väl beviljade resning hade han hunnit avtjänat hela sitt straff. Dottern vittnade om hur skolkuratorn och en polis hade pressat in henne i en spiral av lögner och vid den nya rättegången friades pappan helt och fick 1,2 miljoner kronor i skadestånd av staten.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2009, Poliserna doppade snoppen i tårta

GÖTEBORG. Nu kommer nya uppgifter kring nakenpoliserna.


- De nio poserande piketpolisaspiranterna lär ha tränat nakna på gym och även fotograferats när de doppar snoppen i en smörgåstårta..:)

Poliserna, som är mellan 30-40 år, inledde hösten 2008 grundutbildningen för insatstjänster inom piketstyrkan.

Vid avslutningsfesten i februari visades bilder där medlemmar i gruppen var nakna från naveln ner till knäna och på bilderna fanns även kulsprutepistolen MP5, skriver Göteborgs-Posten.

(Editors notes: Vad kan man lära sig av detta? Jo, om en Polis bjuder dig på smörgåstårta,  -  ÄT DEN INTE!!!)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Poliser poserade nakna med vapen

- Poliserna hade precis avslutat sin grundutbildning till piketen.

Då hölls en fest med ett homosexuellt relationsdrama, en manlig strippa - och fotografier där poliserna poserade nakna med tjänstevapen.

- De står och blottar sina könsorgan och så har man ett av våra automatvapen, säger Erik Nord, chef för länsordningspolisen.

(Editors notes: Jag känner att jag borde säga något här, men har svårt att kommentera på denna låga nivå…)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2009, 75- åring tvingades till förhör trots sin sjukdom

TORNA HÄLLESTAD. 75-årige Lambert Asker låg nedbäddad i lunginflammation och hög feber.  Men de tre poliserna var obevekliga. Lambert skulle följa med för förhör.


Lambert fick tillbringa sex timmar i morgonrock innan han fick komma hem igen.Det misstänkta brottet: olovligt förfogande. Lambert Asker är mycket upprörd.
- Vi betalar skatt och har rätt att förvänta oss ett bra uppträdande av polisen. Men det jag utsattes för var väldigt obehagligt.

Han berättar:
- 25 november ringde en av mina anställda hästskötare på gården till min sambo på hennes jobb:
- De står tre poliser här, kan du ta över mobilen och prata med dem?
Sambon, Mirka Karman, berättade att hennes man låg sjuk med hög feber.
- Men de svarade att "kommer han inte ut går vi in".

Asker var efterlyst efter beslut av förundersökningsledare eftersom han inte hörsammat vår kallelse. Då hämtar vi även vid småbrott. Givetvis ska vi då uppträda korrekt. Är Asker missnöjd får han gärna ringa mig och/eller anmäla polisen.

(Editors notes: Ännu en stolt arbetsdag på Polis-planeten Remulack. Asker, det var tur att du fyllt 75år. Om du bara varit 74år hade poliserna säkert dränkt dig i pepparspray för att lugna ner dig…

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




2009, Sade "nöff nöff" till polisen - åtalas trots ursäkt...  

"Den 15-årige pojken åtalas nu för förolämpning vid Solna tingsrätt. Nyligen valde en åklagare i Malmö att inte inleda förundersökning mot skånska poliser som fällt rasistiska kommentarer om barn.."

Kriminologen Jerzy Sarnecki är mycket kritisk till att femtonåringen som kallat två poliser för grisar i Solna centrum har åtalats för förolämpning Istället borde de pratat med grabben.  enligt SR. 

Grabben bad i alla fall om ursäkt. Det är mer rakryggat än vad man kan säga om en handfull vuxna inom polisen i Malmö stad, men det hjälpte inte grabben! Enligt Sydsvenskan i dag har ännu fler rasistiska uttalande gjorts av poliser…

Tja, våra rättsvårdande myndigheter får nog göra lite bättre ifrån sig för att återvinna sin trovärdighet - inte enbart bland invandrare. Börja med att avskeda alla olämpliga rötägg och se till att alla tvivelaktigheter dito är ansvariga för reds ut, så ska vi se det går bra!

Att enbart skrapa lite på ytan ger inga resultat och drar bara ner de hedervärda inom rättsväsendet än mer....

(Editors notes: Vem kunde tro det?  Under Polismannens hårda yta gömmer sig tydligen en liten mjuk gosig teddybjörn som vill ut. Denna teddybjörn blir väldigt sårad när en stor barsk 15-åring grymtar som en gris. Polis-teddybjörnen återupplever då sina traumatiska minnen från barndomen som när Pappa skulle förklara varför dom inavlade skogsbönderna i filmen ”Den sista färden” ville att turisterna från storstan skulle skrika som grisar… Pappan var en man av få ord så han förklarade på de enda sättet han visste…Wiiiiii, Wiiiiii!!!?)
*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polismannen filmade rasistiska kollegorna

MALMÖ. Den 35-årige polismannen fångade de rasistiska uttalandena på film.

Reaktionerna mot honom från kollegorna har varit hårda. – Jag har haft två dagars helvete, säger han när Aftonbladet träffar honom.

Polismannen satt i en insatsbuss i Malmöstadsdelen Rosengård under kravallerna den 18 december förra året. Stenar och smällare haglade mot polisen när arga ungdomar protesterade mot stängningen av en källarmoské.

35-åringen filmade kravallerna för att dokumentera brotten. Men ljudupptagningen fångade framför allt polisernas kommentarer. Det som skulle bli ett bevis mot ungdomarna som gjorde sig skyldiga till våldsamt upplopp avslöjar också den främlingsfientliga stämningen bland poliserna.

– Den lille apajäveln. Ska göra han steril när jag får tag på honom, säger en av poliserna. Kollegorna stämmer in. Ordet ”blattajävel” hörs.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polistjänsteman: Rasismen inom polisen ett utbrett problem

Publicerad: 2009-02-07 15:02, Uppdaterad: 2009-02-11 11:02
Tonen bland poliser är ofta rå och rasistisk, homofobisk och kvinnoförnedrande. Det skriver Anders Westerlund på polismyndigheten i Östergörland.

Under min introduktion fick jag höra att samtalstonen medarbetare emellan var "rå men hjärtlig". 


En mer sanningsenlig beskrivning skulle vara rå och rasistisk, homofobisk och kvinnoförnedrande. 

Man behöver inte sitta särskilt länge vid fikaborden eller lyssna på korridorsnacket för att bli varse om att sådana uppfattningar grasserar inom polisen, i synnerhet bland de äldre medarbetarna.

I synnerhet utmärker sig den nedsättande attityden gentemot vissa befolkningsgrupper där man i princip lever efter uppfattningen att det är invandrare/syrianer/romer/jugoslaver/araber som begår de största andelen brott.

Någon bredare diskussion eller analys kring olika gruppers socioekonomiska status och integrationsproblematik visavi benägenheten att begå kriminella handlingar existerar överhuvudtaget inte.  


Svartskallarna borde skickas hem, punkt.

(Editors notes: Nu förstå vi plötsligt varför man inte kan förbjuda vissa rasistiska organisationer. Då kan ju Påliserna bli en förbjuden organisation…)
*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2006, Polisrånare erkänner bedrägeri

Den polisman som erkänt att han rånat en bank i Söderhamn har även erkänt bedrägeri. 

Ett inbrott i hans villa för fem år sedan var uppdiktat och mannen fick sedan ut pengar från sitt försäkringsbolag. Han medger bedrägeri i viss utsträckning, säger vice chefsåklagare Nils Hallonsten till Hälsinge-Kuriren.

Det var polismannen själv som utredde det påhittade inbrottet i sin villa och som sedan beslutade att förundersökningen skulle läggas ner.

Åklagaren har nu även inlett en förundersökning om grovt bedrägeri. När polismannen häktades var han på sannolika skäl misstänkt för grovt rån, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt olaga hot, grovt tjänstefel och grovt bedrägeri.
*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Machoideal bakom polisens dödsskott

- I går anmälde en anhörig polisen för dödsskotten mot en psykisk sjuk man i Trelleborg - den fjärde dödsskjutningen de senaste fem åren.

Med en annan ammunition hade deras liv skonats, skriver Lars-Kristian Bergh, vapenexpert och skribent. 

"Den moderna tyska kulan Action 4 är minst lika effektiv som den svenska polisens Gold dot. Men den är betydligt sämre på att döda."

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2009, Två jagade brottslingar äger - polisstationen...
Polisstationen i Strömsund ägs av - två brottslingar. Polisen har jagat en av dem i fyra år.


Samtidigt betalar de honom drygt 600 000 kronor om året i hyra, avslöjar Svenska Dagbladet.

- Det är fullständigt nya uppgifter för mig, säger polischef Thomas Gutke till tidningen.Polisen hyr tillsammans med domstolsverket sin stationsbyggnad i Strömsund.
Svenska Dagbladet har granskat vem som äger fastigheten och funnit att det är två välkända brottslingar.

Personerna är ett par som varit gifta. Mannen är en 38-årig jämte som varit på rymmen sedan 2004.
Han flydde från ett åtal för skattebrott och rattfylla och misstänks finnas någonstans i Ryssland.

Ovetande

Kvinnan är en 49-årig ryska som varit inblandad i tvister som gått upp i högsta domstolen tio gånger. Hon dömdes för en kort tid sedan till åtta månaders fängelse för ekonomisk brottslighet.
När Svenska Dagbladet konfronterar Thomas Gutke som är polischef i Strömsund förklarar han sig helt ovetande.

Stephen Jerand som är länspolismästare i Jämtland vill inte svara på några frågor alls.
En sak kan dock polisen säga. De blir kvar i sin station hur det än ligger till med ägaren.
– Vi har inga planer att flytta, säger Jonas Åsenstam som är polisens lokalansvarige till Svenska Dagbladet.
*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Javier Zavala kräver staten på 100 000

Javier Zavala, 30, fick sin identitet stulen av en rånare, som greps av polis och satt i fängelse - som Javier Zavala. Därför hamnade Javier i brottsregistret - och förlorade jobbet.

Nu kräver han svenska staten på 100 000 kronor i skadestånd.

- Viktigast är inte pengarna - jag vill höra någon säga "förlåt", säger han till Expressen. Javier finansierade sina studier vid Stockholms universitet med att jobba extra som väktare på Falck Security. 2004 fick han besked om att han plötsligt fanns i brottsregistret – registrerad för att ha suttit nio månader i norskt fängelse för rån.

"Fastnade hos polisen"

Myndigheterna underrättade hans arbetsgivare – som omedelbart gav honom sparken som väktare. Javier protesterade och sedan följde en 14 månader lång provkarta på svenska polismyndigheters inkompetens, nonchalans och och ovilja att hjälpa Javier Zavala.
Ärendet ”fastnade” hos Stockholmspolisen, som sedan hänvisade till Säpo, som sedan hänvisade till norska polisen.


– Ingen tog ansvar för misstaget. Ingen plockade bort mitt namn ur brottsregistret, säger Javier Zavala.




SLUT PÅ DEL 10


MISSA INTE DEN SPÄNNANDE FORTSÄTTNINGEN:




Ladda ner Serien som PDF från divShare eller Scribd



undermattan.blogg
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. IP: 157.150.84.110 July 26, 2013 09:13:15 AM
    ISP: United Nations - United States - New York
    Landed: UNDER MATTAN: SVENSKA POLISENS DÅLIGA DAGAR... DEL 10 (repris) undermattans.blogspot.ch/2013/06/svenska-polisens-daliga-dagar-del-10...

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.