måndag 28 januari 2013

Arkelsten (M) - M står för Mygel


Hanna Sofia Margareta Arkelsten, född 6 december 1976, är en svensk politiker (moderat). Arkelsten har suttit i riksdagen sedan 2006, det första året som statsrådsersättare och sedan 2007 på eget mandat för Stockholms kommuns valkrets.[1]




I riksdagen är hon ordförande i Utrikesutskottet, ledamot i Utrikesnämnden och suppleant i Miljö- och jordbruksutskottet. Tidigare har hon varit ordinarie ledamot i Miljö- och jordbruksutskottet och EU-nämnden, suppleant i Arbetsmarknadsutskottet, miljöpolitisk talesperson för Moderaterna (2006–2010) och partisekreterare (från oktober 2010 till april 2012).

 

I oktober 2011 blev Arkelsten anklagad för historieförfalskning då hon felaktigt påstod att Moderaterna var drivande i frågan angående införandet av fri och lika rösträtt. Efter att en journalist på Dagens Nyheter påvisat det felaktiga i hennes påstående tog hon tillbaka uttalandet och bad om ursäkt för det förhastade svaret.[5] Uttalandet kritiserades av flera ledamöter i riksdagen. 
*
*

I oktober 2010 uppdagades det att Arkelsten i sin egenskap av miljöpolitisk talesman för Moderaterna år 2008 låtit sig bjudas på en resa betalad av företaget Shell till en tävling för universitetsstudenter i den sydfranska orten Pau, där studenterna tävlade i att utveckla bränslesnåla bilar.

Hon bjöds på flygbiljetter, mat och hotellrum.[3] Efter mediarapportering om denna resa granskade överåklagare Gunnar Stetler uppgifterna, men beslutade att någon förundersökning inte skulle inledas, då det inte fanns någon anledning till misstanke om mutbrott.[4]
*
I november 2011 blev Arkelsten anklagad för att ha plagierat delar i en debattartikel.[6][7] Artikeln beskriver tydligt hur moderaterna ser på framtida äldrevårdspolitik. Det framgick inte av artikeln att det var kristdemokrater på Socialdepartementet som tagit fram materialet. Artikeln undertecknades av Sofia Arkelsten och Mats Gerdau.
*


Text från Wikipedia:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sofia_Arkelsten
*
Arkelsten (M) - M står för Mygel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.