torsdag 18 april 2013

Explosion i gödselfabrik utanför Waco, Texas

Enorm explosion i gödselfabrik utanför Waco, Texas

RT/SVT. Över 100 skadade och två dödsfall har bekräftats. Dödssiffran befaras dock stiga betydligt, kanske upp till 60-70 dödsfall, säger George Smith, chef för räddningstjänsten, till den lokala tv-kanalen KWTX.(Videos+Bilder)



Video: Barnfamiljen som stannar bilen för att titta på branden har en överraskning att vänta...

*


Explosionen var så kraftig att den kunde kännas mer än åtta mil från fabriken. Den orsakade en seismisk rörelse med en magnitud på 2,1, enligt USGS.

Hälften av stadens 2.800 invånare har evakuerats och ett stort område runt fabriken har utrymts på grund av risken för ytterligare explosioner. Staden West ligger norr om Waco i deltstaten Texas.

Branden uppges ha startat i en ammoniaktank i fabriken och sedan orsakat den våldsamma explosionen som fick omkringliggande hus att rasa samman. D L Wilson vid delstatens räddningstjänst uppger att 50-75 hus förstörts, och beskrev ett hyreshus som såg ut "som ett skelett".
*  
http://rt.com/usa/texas-fertilizer-plant-explosion-036/
*
http://www.svt.se/nyheter/varlden/stor-explosion-i-fabrik-i-usa

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Internationell Ankdammsmedia jämför explosionen med ATOMBOMB!
*
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/
 *

Explosion i gödselfabrik utanför Waco, Texas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.