lördag 13 april 2013

Ultraortodox judisk man i plastsäck tvingade flygplan att vända

AB/UM 2013-04-13.
Greve Dracula har fått en utmanare.
Den välklädde blodsugande greven kunde enligt legenden enbart resa i sin likkista för att inte drabbas av Guds förbannelse.
...Är detta ännu en diabolisk antisemitisk konspiration, liksom buset med de Palestinska organen?

NEJ, den ultraortodoxa juden i på bilden är förmodligen ingen ättling till Dracula, men mannen kan tydligtvis ändå bara flyga om han befinner sig i en megastor hermetiskt tillsluten plastpåse...

En av hans ultraortodoxa vänner i en annan plastsäck lyckades 2002 få ett flygplan att vända tillbaka till Ben Gurions Internationella flygplats, eftersom flygpersonalen inte uppskattade tilltaget med säcken. Förutom att flygsäkerheten riskeras, så skrämmer ultraortodoxa judiska män i plastsäckar sannolikt även slag på alla barn ombord.

De tidiga teorierna om anledningen till att ortodox judar ibland flyger i plastsäckar var att det kan finnas "kvinnor ombord".
*

Orthodox Jew Plastic Bag Photo Going Viral  - Publicerad den 12 apr 2013
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skydd mot kyrkogård
*

Enligt Huffington Post kan det finnas viss sanningshalt i påståendet och hänvisar till den israeliska dagstidningen Haaretz - som tidigare rapporterat att flygbolaget El Al har noterat ett ökande antal ultra-ortodoxa judar som efterfrågar möjligheten att byta säte om de placerats vid en kvinna.
Men flera nätdebattörer kom med andra förklaringar till mannens reseutstyrsel.
"Det här har ingenting att göra med kvinnor. Han är en "Kohen", en ättling till de högt uppsatta heliga kohenprästerna, och de är inte tillåtna att gå in i eller flyga över en kyrkogård, vilket skulle göra dem orena".

Enligt Wiki är Kohen är en beteckning på personer med en särskild status inom judendomen. Kohen är en manlig ättling i rakt nedstigande led från Aron, storebror till den bibliske Mose, och har en prästerlig tjänst. Arons ättlingar kan också benämnas aroniter eller aronider.

Efter Jerusalems fall år 586 f.Kr. hade Kohanim fått ansvaret för templet och liturgin. De hade uppgifter såsom att att leda gudstjänsten, recitera Toran, och att offra djur i offerkulten utanför templet.
Efter templets fall 70 år e.Kr. förlorade kohenprästerna sina viktiga uppgifter och tvingades att lämna ifrån sig sina ägodelar. (Nästan alla ägodelar, för de behöll tydligen ändå sina plastsäckar? :) Reds.Anm.)
*

Förbjöd traditionen
*

Uttalandet om religiös kyrkogårdsfobi får stöd av ett tidigare förbud mot inplastade resenärer från flygbolaget El Al, som tidningen Haaretz rapporterat om. 2002 beslutade flygbolaget att förbjuda ultra-ortodoxa judar från "att hermetiskt innesluta sig i plastsäckar under flygning över Holon-begravningsplatsen för att undvika rituell orenhet."

http://www.aftonbladet.se/resa/flyg/article16592541.ab
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kohen
http://www.haaretz.com/news/ultra-orthodox-passengers-riot-aboard-el-al-plane-over-screening-of-film-1.243447
 *

Ultraortodox judisk man i plastsäck tvingade flygplan att vända

5 kommentarer:

  1. He,he. All fanatism går till ytterlighet så att det blir komik av det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ...Och den ortodoxe mannen på bild har åtminstone lärt sig att inte äta bruna bönor till middag, nästa gång han reser på samma sätt...

      Radera
  2. Det här kan ju vara ett sätt för de ortodoxa judarna i Israel att nå jämnställdhet i deras lokaltrafik. På så sett kan män och kvinnor sitta brevid varann.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I så fall är det kanske läge att investera i aktier hos företag som tillverkar ovanligt stora plastpåsar?

      Radera
  3. Såg en gång en ortodox jude med minst 8 k-pistar hängande över sig. Bevisligen ingen lag eller förordning om det. Men hur kan en jude veta veta om det är en kvinna eller man som varit med vid tillverkningen av vapnen? Man följer regler när det passar ens syfte som vanligt...

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.